18.8.14

Pakej 3 Softbooks


Bayi sudah pandai memegang sesuatu
Apakata berikan bayi anda buku kain comel ini

Pupuk minat membaca sejak bayi lagi! Buku ini boleh dibasuh dengan sabun yang lembut,menggunakan tangan.

Kajian Otak Mengatakan membaca atau bercerita kepada anak anda akan membantu otaknya membesardan menggalakkannya untuk menggabungkan bacaan buku dengan suara dan kemesraan. 

Terdapat banyak cara untuk membantu anak untuk suka membaca antaranya: 
1.Menggalakkan anak tatih anda untuk bermain dengan buku kain
2.Menunjukkan gambar di dalam buku kain dan menyebut nama objek.
3.Nyanyikan lagu kanak­-kanak yang terdapat dalam buku 

Mempelbagaikan ton suara anda, membuat wajah yang kelakar, atau membuat gaya­gaya tertentu ketika membacakan buku kepada anak anda adalah cara yang berkesan untuk merangsang minatnya terhadap buku dan juga cerita anda.

Bacakan buku untuk anak tatih anda sekerap mungkin. Namun, jangan mengambil masa terlalu panjang. Berhenti sebelum anak minta, atau apabila anak menunjukkan reaksi menjemukan.

Buku lembut yang diperbuat dari kain (softbook/clothbook) adalah pilihan yang baik untuk elakkan buku dari cepat koyak atau rosak juga menghilangkan rasa risau anak tertelan cebisan kertas. 

MAKLUMAT PRODUK:
Islamic Soft Book
Material : made using high quality soft fiber material.
Size: 19cm x 19cm 

3 Softbook RM100 Free pos Semenanjung.

Tajuk dalam pakej 3 softbook
- Mengenal Alif hingga Ya
- Mengenal Huruf A B C
- Mari Mengira 1 2 3

Sms/wassap 013-282 1450




13.8.14

FROZEN Plush Toys


Plush Toys
Elsa, Anna, Olaf







Measurement Height

Elsa 48cm
Anna 50cm
Olaf 45cm

RM55 each

Buy 2 RM100
Buy 3 RM150
(Postage not included)

Open for pre-order before 16 Aug 2014

ETA 10 Sept 2014

--------------------------------

SMS/Wassap 013 - 282 1450

Berikan nama, alamat dan detail bayaran.

5.8.14

Siri Cepat Membaca Bacalah Anakku, Read Easy, Al-Furqan

PROMOSI

TAMAT 8 Ogos 2014
Dilanjutkan sehingga 31 Ogos 2014

Harga Promosi Raya: RM100 sahaja
* Kos Pos RM10 (Semenanjung)
RM15 (Sabah/Sarawak)

SMS/Whatsapp < 3 Set 100> 013 - 282 1450
SMS/Whatsapp < 3 Set 100> 013 - 282 1450


Siri Cepat Membaca mengandungi 3 set buku:
- Set Bacalah Anakku
- Set Read Easy
- Set Al-Furqan

PERCUMA 3 Poster Alif Ba Ta

-------------------------------------------------
Testimoni

salah satu cara mahu cepat ajar anak membaca pada usia seawal 3 tahun adalah menggunakan teknik pujian..kanak kanak sangat senang beri kerjasama jika kita beri galakan melalui hadiah atau pujian..hasilnya bukan sahaja mereka bersungguh sungguh mahu membaca malah berebut rebut pula..ini kisah Puan Nurul Qastalani semasa mengajar anaknya Qaiser Zahrin,


Awal Januari haritu Qaiser betol-betol kosong! Tak reti membaca langsung. Huruf pun setakat kenal ABC. Lepas tu terus lintang pukang. Nyanyi ABC tu kenal lah. Tapi bila tengok huruf apa, dia tatau. Gusar jugak.

Tapi ada kawan kenalkan series "Bacalah Anakku". Harga murah aje pun. RM36++ kat kedai buku Hamid Bros. Pada awalnya memang mencabar. Puas saya fikir macam mana nak tarik minat si Qaiser nih.

Anak teruna saya tu mana bole nak marah-marah, garang-garang.. Ceramah saya dengar pun tak boleh marah anak 0 - 6 tahun sebab masa ni dia tak da akal. Kena cakap bagi terang elok-elok. Layankan aje dia nyampuk cite Ultraman, Boboiboy, robot Real Steel.



Sehingga hari ini, Qaiser dah masuk buku 7 (Alhamdulillah). saya dah janjikan akan bagi hadiah kepada dia setiap kali habes baca setiap satu buku. Naseb laa ada 8 buah buku je untuk series nih!



Buku 1: Cokelat nak 2 (Kinder Joy yang telur tuh)

Buku 2: Nak jam tangan Ultraman (tapi berjaya diganti dengan Angry Bird)
Buku 3: Nak jam tangan Power Rangers (tapi dia terima jam tangan Ultraman)
Buku 4: Nak baju Ultraman (tapi berjaya tukar dengan cokelat - mujooo.. jimat!)
Buku 5: Nak pistol mainan
Buku 6: Nak mainan Ultraman
Buku 7: Nak kuih lapis (Berdekah haku dengar nak hadiah kuih lapis!)
Buku 8: Nak Play Doh dan gunting mainan.



Series Bacalah Anakku ni seeloknya ajar one-to-one. Dia membaca sampai menyembur-nyembur air liur nye tau. Saya tak nak harapkan pada sekolah aje untuk ajar Qaiser membaca sebab dalam tadika kan ramai lagi budak-budak lain...



Kadang kadang apa yang diperlukan oleh kanak kanak itu sekadar pujian dan galakan..Walaupun baru menyebut bunyi /a?, pujilah mereka dengan mengatakan: "Wah, pandainya anak abah", atau pujilah dengan kata-kata "Hebat betul sebut /a/. Baru sebut sekali sudah pandai".



Apa yang terjadi ialah sel sel neuron anak di dalam sel otak akan menjadi aktif yang menyebabkan maklumat yang diajar senang di ingati..


-----------------------------------------------------



Beli 3 set membaca ini dengan FREE 3 POSTER ALIF BA TA hanya pada harga 
RM123 termasuk kos poslaju ke Semenanjung atau 
RM133 termasuk kos pos ke Sabah/Sarawak




Ok, cara nak bayar pula..senang sahaja



Jika berminat, boleh buat bayaran ke akaun bank:

MAYBANK 562076006109 Wan Rohani Wan Ismail


CIMB
No Akaun: 12430000719109
Nama: Comel Lote Collections

Third Party Email: comellote.corner@gmail.com



Selepas bayar sms/whatsapp ke 013 2821450 atau email kepada comellote.corner@gmail.com 
nama bank (maybank atau CIMB), masa bayaran, jumlah bayaran, rujukan no, nama produk, nama penuh penerima , alamat penghantaran, dan juga no tel penerima untuk kami pos produk terus ke alamat anda.




Thanks

Thanks for your continuous support to
Comel Lote Collection

We are highly recommend customer to sign up and purchase using ORDER FORM

Info about Cloth Diapers HERE